Videospeler inladen...

Bestuurder die 23-jarige fietsster doodreed in Roeselare is vrijgelaten onder voorwaarden

De automobilist die afgelopen nacht in Roeselare een 23-jarige fietsster doodreed, is door de onderzoeksrechter onder heel strikte voorwaarden vrijgelaten. Hij reed te snel en bleek onder invloed te zijn van alcohol. Er waren ook sporen van cannabisgebruik.

Rond 0.30 uur, afgelopen nacht, reed een automobilist met hoge snelheid het stadscentrum van Roeselare in. Na het nemen van een rotonde verloor de 24-jarige man de controle over het stuur, vloog over twee kleine middengeleiders en belandde tegen een elektriciteitspaal en -kast. 

Tijdens zijn brokkentocht schepte hij een 23-jarige fietsster op, die net op dat moment van het stadscentrum naar huis, in Rumbeke, reed. De hulpdiensten kwam nog ter plaatse, maar voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. Ze bezweek aan de gevolgen van de klap.

Onder invloed

Het Kortrijkse parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van de crash te onderzoeken. Volgens de eerste bevindingen van de expert lag onaangepaste snelheid aan de basis van het ongeval. Daardoor zou de 24-jarige bestuurder zijn bocht gemist hebben. De man bleek bovendien onder invloed van alcohol te rijden. Volgens het parket zijn er ook aanwijzingen van cannabisgebruik.

Na verhoor bij de politie besliste het parket om de bestuurder voor de onderzoeksrechter te leiden op verdenking van onopzettelijke doding en rijden onder invloed. Na de ruim twee uur durende voorleiding besliste de onderzoeksrechter om de verdachte onder heel strikte voorwaarden vrij te laten. Zo werd zijn rijbewijs alvast voor 15 dagen ingetrokken.

“De voorwaarden zijn erop gericht zoveel als mogelijk te vermijden dat dergelijke feiten zich kunnen herhalen in hoofde van de bestuurder van het voertuig, en zijn onder meer gerelateerd aan gebruik van alcohol en verdovende middelen", meldt het parket in een persbericht. De bestuurder zal zich later wel nog voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

Geschokt

In Roeselare zijn de inwoners onder de indruk van wat er gebeurd is, vertelt burgemeester Kris Declercq. "De mensen zijn geschokt. Ik ben er zelf ook niet goed van." 

Er vinden dit weekend koopjesdagen plaats in de stad, waarbij ook optredens georganiseerd worden. Die festiviteiten gaan gewoon door, maar wel op een ingetogen manier vertelt Declercq. "De mensen spreken erover, hun gedachten zijn uiteraard bij de familie van het slachtoffer. Ook die van mij."

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen