Videospeler inladen...

Jongeman van 19 gedood bij gijzeling in Merksplas, verdachte was voorwaardelijk vrij

Bij een gijzeling in Merksplas is een jongeman van 19 om het leven gekomen. Een man van 44 was de woning van zijn ex-partner binnengedrongen en had er de vier aanwezige bewoners aangevallen. De 19-jarige zoon van zijn ex overleefde die aanval niet. De verdachte was voorwaardelijk vrij.

Rond 5.45 uur vanochtend kwam de politie in Merksplas, in de Antwerpse Kempen, ter plaatse na de melding dat een man een huis was binnengedrongen en er de bewoners had aangevallen. De indringer bleek de ex-partner te zijn van de bewoonster van het huis, bevestigt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

De verdachte, een 44-jarige man uit Merksplas, viel de bewoners aan. Daarbij werd de 19-jarige zoon van  zijn ex dodelijk geraakt. Hij overleed ter plaatse. 

De dochter kon schuilen bij de buren en de nieuwe vriend kon uiteindelijk ook vluchten, nadat hij rond 5.45 uur een noodoproep naar de hulpdiensten had gedaan. De hulpdiensten brachten de twee slachtoffers naar het ziekenhuis. Vooral de toestand van de 22-jarige dochter is op dit moment nog zeer ernstig.

Verschanst

"De verdachte heeft zich uiteindelijk op de zolderverdieping van het huis verschanst met zijn ex-vriendin", vertelt parketwoordvoerder Kristof Aerts. "Speciale eenheden en onderhandelaars zijn ter plaatse gekomen om de situatie te ontmijnen." 

De man heeft uiteindelijk kort voor de middag zelf de woning verlaten, waarna hij is overmeesterd door de politie en is gearresteerd. Zijn ex-vriendin raakte lichtgewond.

De verdachte wordt morgen voorgeleid voor de onderzoeksrechter voor de tenlasteleggingen moord, poging moord en wederrechtelijke vrijheidsberoving.

Het parket van Antwerpen laat weten dat de verdachte vrij was onder voorwaarden, maar om de sereniteit in het onderzoek te bewaren wordt niet gezegd voor welke feiten hij eerder veroordeeld werd.

BEKIJK hier het verslag van "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen