Brusselse brandweer

Vier gewonden bij verkeersongeval met ziekenwagen in Schaarbeek

Een ziekenwagen van de Brusselse brandweer is aangereden tijdens een interventie. Daarbij raakten twee ambulanciers gewond, net als twee patiënten die zich reeds in het voertuig bevonden. De bestuurder van de wagen die was ingereden op de ziekenwagen, sloeg na de aanrijding op de vlucht.

Het medisch personeel was afgelopen nacht in Schaarbeek bezig met het verzorgen van twee patiënten die waren gevallen met hun step. “De ziekenwagen stond kort voor 1 uur vannacht stil buiten de rijweg, met alle verlichting aan”, zegt Walter Derieuw van brandweer Brussel. “Ons voertuig werd links achteraan aangereden door een andere wagen. Door de schok van de aanrijding werd de ambulance verschillende meters verplaatst."

"Een van onze ambulanciers en de twee patiënten werden ferm door elkaar geschud. De tweede ambulancier die wou instappen, werd naar buiten geslingerd en is onder de ziekenwagen terecht gekomen. De vier gewonden werden door andere ziekenwagens overgebracht naar het ziekenhuis", zegt Derieuw. De twee ambulanciers zijn arbeidsongeschikt.

Vluchtmisdrijf

De bestuurder van het aanrijdende voertuig is niet gestopt en is verder gereden. Maar de verdachte kon snel worden opgepakt. “De man heeft positief geblazen”, zegt Audrey Dereymaeker van de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-Ten-Node). Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen op vraag van het parket. De man zal zich later moeten verantwoorden voor de politierechtbank.” 

De politie voert intussen een onderzoek om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. "De verdachte werd bestuurlijk van zijn vrijheid beroofd en zal vanmorgen worden vrijgelaten”, aldus Dereymaeker. 

Meest gelezen