Zele fietst met werkzoekenden langs bedrijven met openstaande vacatures

In Zele organiseerde het gemeentebestuur vandaag een opmerkelijke fietstocht. Ze fietsten met werkzoekenden langs bedrijven die nieuwe medewerkers zoeken.

Het is voor bedrijven niet altijd gemakkelijk om voldoende nieuwe medewerkers te vinden. En mensen willen ook steeds vaker dicht bij huis werken. Daarom organiseerde het gemeentebestuur van Zele vandaag een speciale fietstocht met werkzoekenden. Ze fietsten langs verschillende bedrijven die nog vacatures hebben openstaan. 

Voor de fietstocht werkte Zele samen met de VDAB en VOKA. Een tiental werkzoekenden fietste mee. Al fietsend konden ze de openstaande jobs in de buurt verkennen. Arnout was 1 van de deelnemers. Hij is alvast enthousiast over het initiatief. "Het is een leuke manier om in contact te komen met bedrijven waar ik anders misschien niet binnen raak. En wie weet komt er wel een job uit voort. Ik zou graag dicht bij huis werken. Dat is toch veel gemakkelijker." 

In totaal zette een 10-tal bedrijven de deuren open voor de fietsende werkzoekenden.

Het is een leuke manier om met bedrijven in contact te komen waar ik anders misschien niet binnen geraak.
Arnout, werkzoekende

Lokale jobs

"In Zele werkt momenteel maar 1 op de 3 inwoners in eigen gemeente", zegt Arne Oosthuyse van werkgeversorganisatie VOKA. "Er is dus zeker nog potienteel om meer mensen lokaal tewerk te stellen. Het aantrekken en behouden van talent is de belangrijkste uitdaging voor bedrijven. Met dit initiatief willen we Zeelse ondernemers helpen om hun bedrijf en vacatures bekend te maken bij lokale inwoners.  Vorig jaar lanceerden Voka Oost-Vlaanderen en de gemeente Zele reeds het platform JobsInZele.be, met een overzicht van lokale bedrijven en hun vacatures. Hiermee tonen we aan dat er veel interessante jobs op fietsafstand  zijn."

In Zele werkt momenteel maar 1 op de 3 inwoners in eigen gemeente
Arne Oosthuyse, VOKA Oost-Vlaanderen

Met de fiets naar het werk

"Dit project biedt Zele de kans om volop in te zetten op de fiets voor het woon-werkverkeer", zegt schepen Pieter Herwege (CD&V).  "Onze gemeente zet ook sterk in op fietsen. Het is dan ook onze doelstelling om werknemers zoveel mogelijk op de fiets te krijgen." En wie geen eigen fiets heeft, kan een Blue-bike gebruiken. De blauwe deelfietsen, die je terugvindt op meer dan 100 locaties in het land, zijn handig voor pendelaars die na de trein of bus nog een kleine afstand naar hun werk moeten afleggen. 

Meest gelezen