Vertrappeld, vergiftigd of gestikt? Grote groep mensen komt om in Zuid-Afrikaanse pub, politie staat voor raadsel 

In Oos-Londen, een stad in het zuidoosten van Zuid-Afrika, zijn volgens de laatste berichten al 17 doden geteld in een bar. Maar over de doodsoorzaak kan de politie voorlopig enkel speculeren: is er paniek uitgebroken en zijn mensen doodgedrukt? Of zijn ze gestikt bij een gaslek of vergiftigd?

Zeker 17 doden, voornamelijk jongeren, hebben de autoriteiten al geteld in een lokale bar in Oos-Londen, al wordt dat cijfer voortdurend bijgesteld. Heel wat gewonden zijn ook afgevoerd naar het ziekenhuis. Maar 1 belangrijke vraag blijft momenteel nog onbeantwoord: hoe kwamen ze om het leven?

Volgens sommige berichten zou er vannacht, in de vroege uurtjes, onder de aanwezigen in het café paniek zijn uitgebroken, waardoor er mensen werden doodgedrukt. Andere bronnen suggereren dat de slachtoffers vergiftigd zijn of gestikt zijn door een gaslek.  

De autoriteiten staan voorlopig nog voor een raadsel en hebben daarom nog niet officieel gecommuniceerd. Dat zorgt voor wrevel en bezorgdheid bij familieleden van mogelijke slachtoffers, die zich vanochtend aan de bar hadden verzameld. Forensische experts zijn momenteel ter plaatse om de juiste doodsoorzaak te achterhalen. Wellicht komt er later op de dag meer duidelijkheid.

BEKIJK - Wat er precies gebeurd is in de bar, blijft voorlopig een raadsel:

Videospeler inladen...

Meest gelezen