BEKIJK - Wereldleiders lachen met Russische president Poetin: "We moeten onze borstspieren laten zien"

De Britse premier Boris Johnson en zijn Canadese ambtgenoot Justin Trudeau hebben tijdens de bijeenkomst van de G7 geintjes gemaakt over de Russische president Vladimir Poetin. “We moeten onze borstspieren laten zien”, grapte Johnson tijdens een fotomoment met zijn collega-wereldleiders.

BEKIJK hier het bewuste tafelmoment:

Videospeler inladen...

Garmisch-Partenkirchen komt doorgaans in beeld tijdens het vierschansentornooi, rond Nieuwjaar. Maar dit weekend is de wereldpers er neergestreken om kiekjes te maken van de leiders van de 7 rijkste en democratische industrielanden en de Europese Unie. 

Belangrijkste gespreksonderwerp tussen de leiders van Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en de Europese Unie is de oorlog die Rusland voert in Oekraïne en de impact die dat heeft op de inflatie, de energieprijzen en voedselbevoorrading.

Jasjes uit?

De naam van Vladimir Poetin zal dit weekend dus veelvuldig over de tongen zijn gegaan. Dat was ook te merken tijdens de smalltalk tussen de wereldleiders, toen cameralui en fotografen even de gelegenheid kregen om hen te fotograferen en te filmen terwijl ze rond een tafel zaten.

De Britse premier  Boris Johnson zette meteen de schertsende toon, toen hij aan de tafel plaatsnam. “Jasjes aan, jasjes uit?”, vroeg Johnson zich luidop af. “Zullen we onze kleren uittrekken?”, ging hij verder. Want, zo verklaarde hij zich nader, “we moeten laten zien dat we stoerder zijn dan Poetin.”

Paard

De Canadese premier Justin Trudeau haakte in en suggereerde een paardenritje te maken in ontbloot bovenlijf, zoals Vladimir Poetin in het verleden deed voor de foto (zie hieronder). 

Waarna Johnson zei: “We moeten onze borstspieren laten zien.” Ook Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen liet zich niet onbetuigd en zei dat paardrijden inderdaad het beste zou zijn.

Meest gelezen