Man zwaargewond bij woningbrand in Zwevegem

Bij een uitslaande brand in een villa in Zwevegem is zaterdagnacht een veertiger zwaargewond geraakt. De zoon des huizes moest door de brandweer uit de brandende woning worden gehaald en kreeg ter plaatse de eerste zorgen voor zijn ademhalingsproblemen en opgelopen brandwonden. De woning is onbewoonbaar.

Rond 23.40 uur liep de melding van de brand in de Beekstraat in Zwevegem bij de brandweer binnen. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. 

Een agente buiten dienst van de politiezone Vlas woont in de buurt en passeerde nog voor andere hulpdiensten aan de woning waren.  Ze zag het dak van de woning in brand staan en ging binnen door de openstaande voordeur. De zoon, een alleenstaande veertiger,  lag beneden aan de trap, bewusteloos. Ze trok hem naar buiten omdat de vlammen en de rook op enkele meters van hen verwijderd waren en startte een hartmassage, met een positief resultaat. De man was wel zwaar verbrand.  Daarna arriveerden de brandweer en de andere hulpdiensten om de zorgen toe te dienen. Het slachtoffer kon na de eerste zorgen naar het brandwondencentrum van het UZ in Gent overgebracht worden.

De brandweer moest meteen extra versterking van een autopomp oproepen, en van een tankwagen in om de watervoorziening te kunnen garanderen. Uiteindelijk slaagden ze er toch in de benedenverdieping van brandschade te vrijwaren. De bovenverdieping is volledig vernield. Het was precies daar dat de zoon sliep.  Zijn bejaarde moeder van 77 sliep beneden en kon zich wel tijdig in veiligheid brengen. Ze liep naar buiten en ging bij buren om hulp roepen. Ze verkeerde in shock en kreeg opvang bij de buren. Over de oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid. Een branddeskundige zal die onderzoeken.

Meest gelezen