Archiefbeeld
Kim van Dam

Drie gewonden door op hol geslagen paard in Oostduinkerke: voorbijganger stak vingers in neus van paard

In Oostduinkerke zijn drie mensen gewond geraakt toen een paard op hol sloeg, vlak na de garnaalfeesten. Volgens getuigen zou iemand zijn vingers in de neus van het paard gestoken hebben.

In kustgemeente Oostduinkerke zijn de traditionele garnaalfeesten dit jaar in mineur geëindigd. Rond 18.30 uur, toen de festiviteiten op hun einde liepen, zijn namelijk drie mensen gewond geraakt. 

Dat gebeurde toen een paard op hol sloeg op het binnenplein van het Nationaal Visserijmuseum, waar op dat moment nog veel mensen aanwezig waren. Volgens getuigen zou iemand zijn vingers in de neus van het bewuste paard gestoken hebben. Daardoor is het paard enorm geschrokken.

Het paard zou door het schrikken een achterwaartse beweging hebben gemaakt en daardoor mensen op een bank hebben geraakt. Een kind raakte lichtgewond, zijn papa en oma zwaargewond. Zij moesten naar het ziekenhuis voor verzorging.

Een garnaalvisser en een brandweerman konden het paard uiteindelijk in bedwang houden.

Hulpdiensten

Op dat moment waren er veel hulpdiensten aanwezig die onmiddellijk ingrepen. “Enkele brandweermannen die in burger aanwezig waren tijdens de feesten sprongen onmiddellijk recht en konden het dier in bedwang houden”, zegt majoor Kristof Dorné van brandweerpost Koksijde, die ook aanwezig was. 

Burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD) is niet te spreken over het incident. “Gelukkig is dit al bij al goed afgelopen. Maar het is jammer dat zoiets een schaduw werpt op een topeditie van de garnaalfeesten. En we willen bij het begin van de zomer ook nog eens de puntjes op de i zetten. Volgende week is een overleg gepland met de garnaalvissers om dit incident te bespreken en voorvallen in de toekomst te voorkomen. Al blijft het in dit geval natuurlijk de verantwoordelijkheid van de betrokken toerist.”

Meest gelezen