radio 2

De Pauwengraaf in Maasmechelen wordt heraangelegd: het wordt een groene winkelstraat 

De Pauwengraaf, dé winkelstraat in Eisden, wordt een groene handelsstraat. Om dat te realiseren trekt de gemeente Maasmechelen 1 miljoen euro uit in 2024. Een jaar later ligt er 1,7 miljoen klaar. 

Net als heel wat andere gemeenten, kampt ook Maasmechelen met heel wat leegstand. Van de 894 handelspanden staan er zowat 130 leeg. Dat is bijna 1 op 7. De provincie Limburg en ondernemersorganisatie Unizo Limburg hebben de handelssituatie van Maasmechelen onder de loep genomen. Ze hebben nu acties voorgesteld om de handel te verbeteren,  specifiek voor Maasmechelen. 

Focus op de Pauwengraaf

De focus ligt de komende jaren op de vergroening van winkelstraat de Pauwengraaf. En dat gebeurt op twee manieren. Schepen van economie Herbert Coox (Open VLD): "Een subsidiereglement dat we hebben opgesteld om de gevels van de winkelpanden te vergroenen. En dan ook een gedeeltelijke ontharding van de Pauwengraaf, om ervoor te zorgen dat je door een groene oase loopt die de sfeer van het Nationaal Park Hoge Kempen binnenhaalt in de winkelstraat."

De gemeente trekt voor de vergroening van de Pauwengraaf in 2024 al 1 miljoen euro uit. Een jaar later staat nog eens 1,7 miljoen euro klaar.

 

Meest gelezen