Videospeler inladen...

BEKIJK - Wolvin Noëlla heeft minstens zes nieuwe welpen

Wolvin Noëlla in Limburg heeft minstens zes nieuwe welpen. Dat blijkt uit nieuwe beelden van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). 

De wolvenexperts weten al enkele maanden dat wolvin Noëlla jongen had, maar hoeveel was nog niet duidelijk. Maar het blijken er minstens zes te zijn.  Op 17 juni waren ze 's ochtends te zien op de beelden van het cameranetwerk in hun leefgebied. "Het zouden er meer kunnen zijn, maar niet spectaculair meer", vertelt Koen Van Muylem van het INBO uit. "De gemiddelde worp  bestaat uit zes, dus het kunnen er één of twee meer zijn."  

Videospeler inladen...

Op bovenstaande beelden van 17 juni zijn drie spelende wolvenwelpen te zien. Maar de onderzoekers hebben ook beelden van nog meer wolven, zes in het totaal. "We hebben met zekerheid zes verschillende exemplaren gezien", vertelt wolven expert Joachim Mergeay. "We zien dat aan de vacht en de tekening die we nu hebben. En we zien ook dat er minstens twee wijfjes bij zijn. We merken dat aan de manier waarop ze plassen. Als ze door hun benen hurken, dan zijn het wijfjes." 

Het INBO en ANB willen niet alle beelden van de nieuwe welpen verspreiden omdat daarop duidelijk te zien is waar ze gemaakt zijn en ze willen ongewenste bezoekers uit de buurt van de wolvenroedel houden. 

Roedel

Naast de minstens zes nieuwe welpen zijn in Limburg nog twee jaarlingen, welpen die vorig jaar zijn geboren.  Dat betekent dat er in Limburg minstens 10 wolven zijn.

INBO/ANB

Meest gelezen