sporza

Belgisch kampioen wielrennen Tim Merlier uit Wortegem-Petegem heeft zijn overwinning goed gevierd: "Het was een korte nacht"

In het café van de moeder van Tim Merlier in Wortegem-Petegem is tot in de vroege uurtjes de titel van Tim Merlier gevierd. De wielrenner kroonde zich gisteren in Middelkerke voor de tweede keer in zijn carrière tot Belgisch kampioen wielrennen.  

Het Belgisch kampioenschap verliep gisteren soms wat warrig, met veel onduidelijkheid, maar uiteindelijk werd het een verwachte massasprint en werd Tim Merlier Belgisch kampioen. Hij haalde het nipt, voor Jordi Meeus en ploegmaat Jasper Philipsen. Bij zijn thuiskomst, in Wortegem-Petegem hadden zijn supporters een feest klaar. "Het was een verrassing", zegt de nieuwe kampioen. "De supporters hadden al een heel scenario klaarliggen voor de viering. Zij waren blijkbaar overtuigd dat ik zou winnen, zelf had ik het gehoopt maar natuurlijk moest de koers eerst gereden worden. Mijn conditie was goed en het zat mee. En kijk, het is gelukt"

Mijn speech was kort, ik kan het allemaal niet zo goed uitleggen. Maar na enkele pintjes lukte het wel beter
Tim Merlier, Belgisch kampioen wielrennen

Iedereen in Wortegem-Petegem zat te wachten op de kampioen, toen hij aankwam is het feest dan ook echt losgebroken. "Mijn ouders waren superblij, de supporters waren blij en ik ook. Mijn speech was kort, want ik kan het allemaal niet zo goed uitleggen. Na enkele pintjes lukt het wel beter, maar ik blijf er rustig bij. Het was een korte nacht, want rond 3 uur was ik thuis, en vanmorgen vroeg om half 7 was ik al wakker."

Geen vakantie gepland

Het mag dan wel de tijd zijn om met vakantie te gaan, maar Tim Merlier blijft verder rustig thuis trainen. "Mijn conditie is nu goed, het is niet aan te raden om nu een tijd stil te zitten. Ik ga dan wel een weekje thuis blijven, maar verder ook rustig trainen. En ook thuis is het goed en kan ik genieten."

kasto80

Meest gelezen