Radio 2

Gemeente Wevelgem op zoek naar eigenaars van 47 beeldjes en potjes die gestolen werden op begraafplaatsen

De gemeente Wevelgem en de politie zijn op zoek naar de eigenaars van bijna 50 spullen die de voorbije maanden gestolen zijn op begraafplaatsen. Na een buurtonderzoek heeft de politie een verdachte van die diefstallen gevonden. De vrouw heeft bekend en de gestolen spullen werden bij haar thuis teruggevonden. "We kwamen daar in de grot van Ali Baba terecht", klinkt het bij de politie.

Het gaat om een vrouw uit Wevelgem die intussen bekend heeft dat ze potjes en beeldjes wegnam op graven.  "In bananendozen vonden we 47 spullen die afkomstig zijn vanop grafzerken", zegt Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie. "We hebben die zaken in beslag genomen en vanaf dinsdag kunnen familieleden op onze website www.ietskwijt.be  gaan kijken of er exemplaren van hen bij zijn.  Die beelden en potjes hebben vaak een heel emotionele waarde."

Dievegge moet zich laten behandelen

De dievegge moet zich laten behandelen voor haar ziekelijke neiging om zulke spullen te stelen. De gemeente Wevelgem gaat in de toekomst nog meer mobiele camera's inzetten om de begraafplaatsen te bewaken. 

Radio 2

Meest gelezen