Gent start onderzoek naar overeenkomsten met vzw die mensen in onbewoonbare woningen liet wonen

Gent vraagt de juridische dienst om alle overeenkomsten met vzw Masala te bekijken nadat vorige week bleek dat de organisatie mensen liet wonen in huizen die onbewoonbaar verklaard waren. De sociale woonmaatschappij had een overeenkomst met de vzw om die in te richten als ateliers. De samenwerking is stopgezet. Er lopen nog andere projecten met de vzw. Gent laat die onderzoeken. Oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang vragen meer duidelijkheid. 

De stad Gent vraagt de juridische dienst om alle overeenkomsten met vzw Masala te onderzoeken. De organisatie kwam vorige week in opspraak toen bleek dat ze de overeenkomst met de sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent niet correct had gevolgd. In woningen die ingericht zouden worden als kunstateliers liet de organisatie mensen slapen. Het ging om 29 huizen die onbewoonbaar verklaard zijn. WoninGent zette de overeenkomst stop. De stad zal de andere overeenkomsten met de vzw bekijken. 

Er zijn op dit moment geen indicaties dat de afspraken bij andere overeenkomsten niet correct zijn nageleefd
Gents stadsbestuur

Het Gents stadsbestuur laat weten dat er geen vermoedens zijn van andere onregelmatigheden, maar dat er een onderzoek komt uit voorzorg. "De juridische dienst kreeg de opdracht om een onderzoek op te starten in samenwerking met de betrokken beleidsdiensten." Oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang willen op de gemeenteraad meer antwoorden krijgen over de overeenkomsten. 

Ook elders tijdelijke invullingen

Vzw Masala is een interculturele organisatie die onder meer actief is op de tijdelijke invulling in de Brugse Poort. Ze werkt er met jongeren en maakt onder meer podcasts, filmpjes en voorziet er een jeugdwerking. De vzw zou ook nauw betrokken worden bij de tijdelijke invulling op de Arsenaalsite in Gentbrugge die deze zomer van start zou gaan. De vzw reageerde voorlopig nog niet op het aangekondigde onderzoek van de stad Gent. 

kasto80

Meest gelezen