Radio 2

Grootste rommelmarkt van Vlaanderen lokt duizenden bezoekers naar Welle

Duizenden bezoekers trokken zondag naar Welle voor de jaarlijkse rommelmarkt en garageverkoop. Over een 30-tal straten stonden 1.600 kraampjes verspreid, dat maakt het evenement de grootste rommelmarkt van Vlaanderen. De organisatie spreekt alweer van een topeditie. 

Door corona vond de rommelmarkt vorig jaar nog in september plaats, dit jaar vond het evenment opnieuw plaats op de traditionele laatste zondag van juni. Volgens organisator Maspoe stonden er dit jaar een recordaantal kraampjes: “We merken dat in elke straat steeds meer mensen meedoen. De populariteit bij de Wellenaars stijgt elk jaar. Dat is belangrijk, dat zij het evenement zo hard blijven dragen. De mensen kijken daar een heel jaar naar uit. Het is vooral een volksgebeuren, mensen nodigen hun buren uit en hebben een sociaal contact dat normaal minder aanwezig is”, zegt Kim Barbé van Maspoe. 

Radio 2

Overrompeling

De rommelmarkt en garageverkoop lokt jaarlijks mensen uit heel Vlaanderen en zelfs uit Frankrijk en Nederland naar Welle. “Het is altijd een overrompeling van mensen. Gelukkig hebben wij een heel mobiliteitsteam, dat alles in goede banen leidt. 30.000 bezoekers brengen automatisch veel auto’s met zich mee, omdat mensen ook van verder komen. We raden iedereen aan om met de fiets of te voet te komen, maar dat is niet voor iedereen mogelijk”, zegt Barbé.

Radio 2

Evy Praet uit Erpe-Mere bezoekt de rommelmarkt al 10 jaar op rij: “De rommelmarkt staat altijd met stip in mijn agenda”, vertelt ze. “Dit jaar doen we niet mee, omdat we zelf eens optimaal willen genieten van de sfeer en alle kraampjes”, vertelt ze. 

Radio 2

Wellenaar Jean-Pierre Ophals doet al 7 jaar mee met de rommelmarkt: “ Om 4 uur ’s morgens stellen wij alles op. Vroeger gingen wij zelf als bezoeker naar rommelmarkten, nu staan we er zelf.."

Rommelmarkt kan nog groter

Volgens de organisatie barst Welle nog niet uit zijn voegen tijdens de rommemarkt, en kan het nog wat groter: “We hebben nog een kleine marge van tien procent om verder uit te breiden. Dan staat Welle helemaal vol”, besluit organisator Kim Barbé van Maspoe. 

kasto80

Meest gelezen