Foto: Radio 2

Leerlingen uit Westerlo leggen symbolische eerste steen van hun nieuwe school

In Voortkapel, een dorp in de gemeente Westerlo, hebben leerlingen officieel de eerste steen van hun nieuwe school gelegd. Tegen de zomer van 2024 zal daar een nieuwe kleuter- en lagere school komen, die ze op een duurzame manier gaan bouwen.

In Voortkapel hebben enkele leerlingen de symbolische eerste steen van hun nieuwe school gelegd. Momenteel is de kleuter- en lagere school nog verdeeld over drie sites. Die willen ze in de zomer van 2024 samenbrengen in het nieuwe schoolgebouw op het terrein in de Stijn Streuvelsstraat.

“Wanneer de nieuwe school klaar is, verlaten we de twee andere sites en zullen we al de oude gebouwen afbreken”, vertelt Filip Verrezen (CD&V), schepen van Openbare Werken. 

De leerlingen uit het zesde leerjaar mochten ook hun handafdruk achterlaten in een stukje beton
Filip Verrezen (CD&V), schepen van Openbare Werken

“De nieuwe school zullen we op een duurzame manier bouwen. Behalve zonnepanelen, hebben we ook ingezet op geothermie, waarbij we warm water uit de grond gebruiken om de gebouwen te verwarmen. Voor de aanleg van de speelplaats gebruiken we circulaire materialen, die dus al ergens anders voor hebben gediend”, zegt Verrezen. Er komen ook een nieuwe turnzaal en een nieuwe tuin. Daar zijn buiten de schooluren de inwoners van Voortkapel welkom.

De nieuwe school zal pas over twee jaar klaar zijn. De kinderen van het zesde leerjaar zullen daar dus niet meer van kunnen genieten. “Daarom mochten de zesdejaars hun handafdruk zetten in een stukje beton dat al gegoten was. Dat zal er voor altijd blijven liggen.”

Meest gelezen