Radio 2

Landing luchtballon loopt niet zoals gepland in Izegem: ballon komt vast te zitten rond verlichtingspaal

In de Molstraat in Izegem kwam een luchtballon gisterenavond vast te zitten rond een verlichtingspaal. Door technische problemen moest de piloot de ballon noodgedwongen aan de grond zetten in de smalle straat. De inzittenden raakten er zonder kleerscheuren van af.

Rond 18.30 uur vertrokken verschillende luchtballonnen in Lauwe bij Menen, voor de honderdste verjaardag van sportgroep Vaste Vuist. In Izegem ondervond de piloot bij het zoeken naar een landingsplaats problemen met de thermiek. Dat zijn de luchtlagen van stijgende en dalende lucht. 

Het zoeken naar een geschikte landingsplaats en de problemen met de thermiek zorgden er uiteindelijk voor dat de gasvoorraad op geraakte. Daardoor kwam de ballon aan de grond op het asfalt in de smalle Molstraat. 

De mand met ballonvaarders kon veilig landen, maar de ballon zelf kwam vast te zitten aan een verlichtingspaal. De brandweer kwam ter plaatse om hem los te maken. De ballonvaarders kwamen er zonder verwondingen van af en kregen er een brevet bovenop.

Radio 2

Meest gelezen