Radio 2

Reuzegroot standbeeld van kip in tuin van Karina uit Merchtem: “Ode aan mijn kippen”

Karina Trochs uit Merchtem heeft in haar tuin een reuzegroot standbeeld van een kip geplaatst. Zelf is ze dol op haar “gevleugelde vriendinnetjes”, daarom wou ze een soort ode brengen aan haar kippen. 

Dat Karina dol is op kippen, kan je niet ontkennen. In haar tuin staat nu een standbeeld van een kip, Karina kocht het beeld in een tuincentrum en liet het verven. “Het was spierwit toen ik het kocht, maar dat vond ik niet waarheidsgetrouw”, zegt Karina. “Bovendien wordt dat ook snel vuil. Daarom heb ik een decoratieschilder onder de arm genomen om de kip letterlijk in de verf te zetten.”

De kip werd geverfd naar het evenbeeld van “grijzeke”, één van Karina's vijf kippen. “Ze hebben allemaal originele namen. Zo heet de witte kip “witteke”, de zwart “zwarteke”, de grijze “grijzeke” en de bruine “bruineke”. Omdat er twee bruine kippen waren, heb ik de vijfde vernoemd naar het parfum Chanel nummer 5. Die heeft dus “Chanelleke.”

Eitjes

Karina heeft al kippen van toen ze kind was, ze is verzot op de dieren. “Een lama, een koe of een hangbuikzwijntje is moeilijk om te houden. Mijn gevederde vriendinnetjes blijven toch altijd een streepje voor hebben. Vanaf mijn vijf jaar heb ik altijd een leven gehad met kippen. Het zijn lieve dieren, ze zijn zacht, ze komen op mijn schoot zitten zoals een hond. Eentje komt zelfs op mijn schouder zitten. Ik heb er ook lekkere eitjes van. Niks dan plezier", besluit Karina.

Radio 2

Meest gelezen