Dax McDonald (AP)

Trein met 243 passagiers ontspoord in Amerikaanse staat Missouri: zeker drie dodelijke slachtoffers

In de Amerikaanse staat Missouri is een trein ontspoord na een botsing met een vuilniswagen. Dat meldt de spoorwegmaatschappij Amtrak. Bij het ongeval vielen zeker 3 doden. De Amerikaanse nieuwszender CNN spreekt ook over meer dan 50 gewonden. Op het moment van de botsing waren er 243 passagiers aan boord. 

De trein was op weg van Los Angeles naar Chicago, maar botste aan een overweg in Mendon, Missouri, met een vuilniswagen. Verschillende wagons ontspoorden en belandden op hun zij. 

Aan boord van de trein waren 243 passagiers en 12 personeelsleden, meldt spoorwegmaatschappij Amtrak. Bij het ongeval zijn zeker 3 doden gevallen. De Amerikaanse nieuwszender CNN spreekt van "meerdere doden" en "meer dan 50 gewonden". 

De woordvoerder van het University Hospital in Columbia heeft weet van al zeker drie passagiers die naar het ziekenhuis werden gebracht. Hij had geen verdere informatie over hoe ze er aan toe zijn. 

Op de trein zou ook een groep middelbare scholieren van de Pleasant Ridge High School in Eastan, Kansas, hebben gezeten. Zij waren onderweg naar een conferentie in Chicago, aldus een plaatselijke politiechef aan The Kansas City Star.

Meest gelezen