Agentschap Wegen en Verkeer

Vanaf midden juli eindelijk veilig fietsen op de Turnhoutsebaan in Antwerpen

Vanaf vandaag starten de laatste werken voor het inrichten van de Turnhoutsebaan in Borgerhout, Antwerpen als fietsstraat. Er worden een rode laag en witte markeringen aangebracht. Als het weer meevalt, zouden de werken tegen midden juli klaar moeten zijn.

Op de Turnhoutsebaan in Antwerpen is het erg gevaarlijk fietsen, maar daar moet tegen midden juli verandering in komen. Vandaag is de laatste fase ingegaan voor het inrichten van de Turnhoutsebaan als fietsstraat.

"De rode laag en witte markeringen worden op het wegdek aangebracht. We plaatsen ook nog de laatste verkeersborden.  Het aanbrengen van de rode laag brengt wel een doordringende geur met zich mee voor de omwonenden, die enkele dagen kan duren", zegt Gilles Van Goethem van het Agentschap Wegen en Verkeer.

"De fietser zal er over de volledige breedte van de rijweg mogen fietsen. Auto's mogen hen niet inhalen en mogen ook niet sneller dan 30 km/uur rijden. Op langere termijn is het wel de bedoeling dat de Turnhoutsebaan volledig heraangelegd wordt. Dat zal in nauw overleg gebeuren met de Lijn, die ook de premetrostations onder de Turnhoutsebaan zal openen", zegt Van Goethem.

"We werken in een 10-tal fases waarbij we telkens een stukje van de Turnhoutsebaan aanpakken. Fietsers worden tijdens de werken omgeleid via een parallelle route langs achterliggende straten. Auto's via de tram- en busbaan."

De werken zijn heel weergevoelig. Als de weersomstandigheden meevallen, zouden de werken midden juli klaar moeten zijn.

Meest gelezen