foto Radio 2

Vier nieuwe winkels in Halle in strijd tegen leegstand 

In Halle komen er de komende maanden vier handelszaken bij. Het gaat om vier winnaars van de wedstrijd ‘Win je Zaak’ in Halle.  Die heeft de stad Halle uitgeschreven om de leegstand in het winkelcentrum aan te pakken. Zondag kregen de vier sleutels  van het pand dat ze een jaar gratis mogen gebruiken. 

De winnaars kregen een mooi geschenk.  De winkel huren is het eerste jaar gratis, ze krijgen een inrichtingssubsidie van 3.000 euro, een communicatiebudget van 1.000 euro en startersbegeleiding van Unizo ter waarde van 2.000 euro. Schepen van Lokale Economie Johan Servé (Vooruit) is enthousiast over de plannen. “Ik hoor vaak zeggen dat de stad geen nieuwe winkels aantrekt maar veertig kandidaten dienden wel een project in. Ik geloof dus nog in de toekomst van ons handelscentrum. Het is een originele actie die ook concreet iets oplevert, we gaan hen nu verder begeleiden samen met UNIZO en de Verenigde Handelaars Halle."

Ik hoor vaak zeggen dat de stad geen nieuwe winkels aantrekt maar veertig kandidaten dienden wel een project in

Schepen van economie, Johan Servé (Vooruit)

De vier nieuwe winkels in Halle

Elina Rasschaert opent een kledingzaak in de Basiliekstraat. Zij onderneemt al online. “De webshop My Elith bestaat al meer dan een jaar. Ik verkoop er een eigen lijn horloges en accessoires. Een fysieke zaak was natuurlijk ook een mooie droom en die is door de wedstrijd van de stad haalbaar. Ik wil in de winkel betaalbare mannen- en vrouwenkleding aanbieden die je niet overal vindt."

De winkel van Natalie Grenson en Jessica Peetroons richt zich op hondeneigenaars. Zij gaan op de Ninoofsesteenweg een winkel uitbaten waar ze ter plaatse koekjes en taarten bakken en accessoires verkopen voor huisdieren. “In Mechelen bestaat zo'n winkel al. Het concept is eenvoudig: de baasjes kunnen zelf de lekkernijen samenstellen met wat hun hond het liefst eet en dan maken we op bestelling alles klaar."

Halle krijgt er dit jaar ook een nieuwe boekenwinkel bij. Katrien Hollevoet opent na twintig jaar als ambtenaar aan de stad Halle in de Melkstraat een eigenzinnige boekenwinkel. “Die winkel zal zijn zoals mijn woonkamer. Ik wil het betere boek aanbieden. De grote klassiekers kan je ook op de planken vinden. En ik wil een goed aanbod bieden voor kinderen en jongeren. Ook de young adults worden bediend. Voor hen maak ik zelfs een selectie Engelstalige boeken. En een goed wijntje en een koffie staan ook op de kaart. 

Luna Delloiter is de dochter van de uitbater van bloemen- en plantenzaak Alpina in Lennik. Zij begint nu met een eigen kwekerij. “Ik geloof zeker dat er nog ruimte is voor een extra bloemenwinkel in de stad. Wat je vandaag al vindt in Lennik zul je ook in Halle terugvinden. Maar ik leg mijn eigen accenten.”

Meest gelezen