© Radio 2

Vriendengroep helpt politie bij arrestatie van verdachte steekpartij in centrum Oostrozebeke

Een vriendengroep heeft zondagavond de politie geholpen bij de arrestatie van de verdachte van een steekpartij. Hij had een bewoner van een appartement met een mes in de hals gestoken. De groep omsingelde de verdachte en hield hem in bedwang tot de politie er was om hem te arresteren.

De verdachte van die steekpartij moet vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. Het slachtoffer werd gisteren neergestoken in zijn appartement in de Smallestokstraat in Oostrozebeke. Hij had een koppel met een kindje op bezoek. Plots ontstond er een discussie, waarop de bezoeker de bewoner met een mes in zijn hals stak. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond. Hij liep onder meer een geperforeerde long op, maar is niet in levensgevaar. De verdachte was onder invloed van alcohol. De onderzoeksrechter beslist straks of hij aangehouden wordt.

Vrienden helpen politie

De politie van de zone MIDOW (Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem,  Oostrozebeke en Wielsbeke) deed gisteren de eerste vaststelling, maar van de dader was er geen spoor. “Maar toen de politie vertrokken was, wandelde de dader plots doodleuk voorbij”, vertellen de vrienden van het slachtoffer. Zij zaten iets te drinken op het terras van een café uit de buurt.

In het nauw

“We aarzelden niet en liepen hem achterna. We sloten alle uit- en ingangen van en naar het Gemeenteplein af en slaagden er in hem in het nauw te drijven. Hij maakte eerst aanstalten om te vluchten, maar gaf zich snel gewonnen toen hij zag dat we met zes of zeven waren. Hij zakte op de grond en gaf toe dat hij inderdaad had gestoken. We hielden hem in bedwang tot de politie hem kwam arresteren.”

De vrienden zijn fier dat ze konden helpen bij de arrestatie van de verdachte en hun vriend zo een dienst konden bewijzen. “We vervulden onze burgerplicht, maar hadden nooit gedacht dat ons zoiets zou overkomen.”

Meest gelezen