Brand in chirolokalen in Dilbeek blijkt aangestoken: "Al onze tenten vernield"

In de Withuislaan in Dilbeek heeft dinsdagochtend een brand een gemeentelijke bergruimte in as gelegd. In die opslagplaats had de Dilbeekse meisjeschiro Savio negentien eigen tenten gestockeerd, meldt de Chiro-afdeling dinsdagavond aan Belga. Alle tenten gingen in de vlammen op, die schade beloopt zowat 80.000 euro. De brandweer stelde vast dat de brand is aangestoken.

De brand vond plaats in een houten chalet, een opslagplaats van de gemeente Dilbeek. "Volgens de brandweer was het vuur buiten gestart en aangestoken. Omdat de vaststellingen duidelijk genoeg waren, is er geen deskundige meer aangesteld", zegt Carol Vercarre van het parket van Halle-Vilvoorde. "Er zijn geen camerabeelden en geen getuigen, dus voorlopig geen spoor naar de daders."

Chiro Savio was van plan om van 1 tot 14 augustus op kamp te gaan, met de nu onbruikbare tenten. "Alle winst die we met evenementen maakten, werd gebruikt om nieuwe tenten te kopen. Dat was ons stokpaardje, dat we zo onafhankelijk waren op het vlak van tenten", zegt Kaat Donvil, volwassen begeleidster van de groep. De Chiro-afdeling plant een inzamelactie om alsnog op kamp te kunnen gaan.

Meest gelezen