Denny Baert / VRT NWS

Beveren geeft groen licht voor openluchtfestival DOEL 

De gemeente Beveren heeft toelating gegeven voor het openluchtfestival DOEL in de gelijknamige deelgemeente, ondanks groot protest van buurtbewoners en verenigingen. Die vrezen de geluids- en mobiliteitsoverlast. Een rechter moet deze zomer nog beslissen of het festival kan doorgaan in september.  

Als het van de gemeente Beveren afhangt zal het technofestival DOEL in de deelgemeente gewoon doorgaan. Schepen van Evenementen Laura Staut (CD&V) is erg enthousiast over het festival, en zal het dus zeker niet verbieden. "We vonden dit een goeie manier om Doel in een positief daglicht te zetten. Maar helaas is niet iedereen het daarmee eens en zijn buren bang voor overlast. Nochtans is het een kleinschalig festival met maximum 5000 bezoekers per dag. Er zou ook geen camping zijn."  

Ook de kritiek van buren en verenigingen dat het festival voor veel verkeersoverlast zou zorgen, weerlegt de schepen. "De organisatie heeft echt gefocust op een goed mobiliteitsplan waarbij verschillende bussen worden ingelegd om naar daar te komen. Er wordt op een degelijke manier parking voorzien met parkeerwachters. En er is ook een fietsenparking." 

Uitspraak rechter

Voorlopig blijft het onzeker of het openluchtfestival DOEL zal kunnen doorgaan op 17 en 18 september. Buren en verenigingen zijn naar de rechter gestapt, en die moet deze zomer nog een uitspraak doen. Ze zijn bang dat het festival voor geluids- en mobiliteitsoverlast zal zorgen. Afwachten of het zover komt. 

kasto80

Meest gelezen