(c)EKATERINA BOLOVTSOVA via Pexels

Buitenwipper beruchte El Café in Elsene veroordeeld voor verkrachting van studente

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een buitenwipper van het veelbesproken El Café in Elsene veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 50 maanden voor de verkrachting van een 20-jarige vrouw. De man duwde het slachtoffer in de toiletten, waar hij haar dwong tot orale seks. 

Vorig jaar barstte er op sociale media een stroom aan getuigenissen los van jonge vrouwen die verklaarden aangerand en verkracht te zijn geweest door een barman van El Café en het Waf café in Elsene. Het Brusselse parket voert al lange tijd een onderzoek naar het mogelijk seksueel misbruik in de cafés. Onlangs werden nog twee mensen opgepakt voor verhoor en nadien vrijgelaten. Het is voorlopig niet duidelijk of het onderzoek zich toespitst op één barman, of dat er meerdere verdachten zijn. 

De rechtbank heeft vandaag een correcte analyse van het dossier gemaakt en een gepaste straf opgelegd

Caroline Poiré, advocaat slachtoffer

Vorige maand moest een buitenwipper van een van de twee zaken zich voor de rechtbank verantwoorden voor verkrachting. Hij werd vandaag schuldig bevonden en veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 50 maanden. De 45-jarige man dwong een jonge vrouw in de nacht van 1 op 2 maart 2019 in de wc’s van het etablissement, waar hij haar dwong tot orale seks. Het slachtoffer verwittigde nadien de politie, waarop het parket een onderzoekt startte. Op basis van een DNA-analyse kon een verdachte worden geïdentificeerd. De man ontkende de feiten, maar de rechtbank hechtte geen geloof aan zijn uitleg en veroordeelde hem tot een zware gevangenisstraf van 50 maanden. 

De advocaat van het slachtoffer reageert tevreden op de uitspraak. “Mijn cliënte volgt sinds de feiten psychotherapie en werd al twee keer opgenomen”, zegt meester Caroline Poiré. “Ze heeft het heel moeilijk om haar leven terug op de rails te krijgen. De rechtbank heeft vandaag een correcte analyse van het dossier gemaakt en een gepaste straf opgelegd. Daarnaast werd er ook een schadevergoeding van 8.500 euro toegekend.”

Meest gelezen