Drugslab opgerold nabij militair domein in Peer

De politie van de zone Kempenland heeft een drugslab ontdekt nabij het militair domein in Burkel, een gehucht in Peer. In een afgelegen en verlaten pand, vlak bij de pijpleiding van de NATO, werd MDMA gemaakt. Twee mensen zijn opgepakt.

Het lab werd vorige week woensdag opgerold, maar het nieuws werd nu pas bekendgemaakt door het parket. Het drugslab werd ontdekt in de buurt van het militair domein van de NAVO in Peer. "Het lab produceerde synthetische drugs, MDMA, dat in de volksmond ook wel XTC wordt genoemd", vertelt Katrien Truyen van het parket.  

Twee mensen werden gearresteerd. Volgens het parket zijn er ook aanwijzingen dat er een link is tussen het drugslab en een nabij gelegen woning. Er zouden geen militairen bij de zaak betrokken zijn. Het drugslab is intussen ontmanteld. 

Rechtzetting: Eerder schreven we dat het drugslab werd ontdekt op het militair domein, dat blijkt niet te kloppen.

Meest gelezen