Radio 2

FlixBus die tegen brugpijler in Noord-Frankrijk reed, had West-Vlamingen aan boord: "We zijn in shock, maar ongedeerd"

In de Noord-Franse gemeente Libercourt is gisteren een FlixBus tegen een brugpijler gereden. Daarbij raakten vijf mensen lichtgewond en twee mensen zwaargewond. Bij de passagiers waren drie West-Vlamingen: een koppel uit Brugge en iemand uit Oostende. Ze kwamen er met de schrik van af.

"We zijn om 6.30 uur vertrokken in Parijs", vertelt Tiemy Obers uit Brugge die met zijn vriendin een uitstap naar Parijs maakte. "Rond 10 uur hoorden we een hevige klap. De chauffeur raakte tot twee keer toe de brugpijler, waardoor die op twee wielen terechtkwam. Hij heeft gelukkig goed gereageerd, waardoor de bus niet omkantelde, maar er zijn wel heel veel ramen kapot."

Bij het ongeval vielen zeven gewonden, twee mensen zijn er erg aan toe.  "We zijn uit de bus gerend en hebben de hulpdiensten gebeld. Die waren binnen de tien minuten massaal ter plaatse. Wij zijn gelukkig ongedeerd, maar zijn wel een beetje in shock."

Meest gelezen