Man krijgt vier jaar cel voor granaataanslag in Borgerhout

In Antwerpen is een man van 21 veroordeeld tot vier jaar cel en 2.000 euro boete voor een granaataanslag in Borgerhout. In maart vorig jaar ontplofte er een granaat onder een geparkeerde wagen voor een woning aan de Sterlingerstraat. De schade aan de wagen en de omliggende huizen was aanzienlijk. Op de lepel van de granaat werd DNA van de man aangetroffen.

De granaat was volgens DOVO van ex-Joegoslavische makelij. Op de garagepoort van het huis waar de auto stond was met verf gespoten dat de bewoner een informant was. De bewoner had een tijdje na de aanslag opgevangen dat de man die nu is veroordeeld door zijn familie was ingeschakeld om de klus te klaren na een discussie tijdens een shisha-bijeenkomst bij hem thuis. Op de lepel van de granaat werd inderdaad het DNA-profiel van de man aangetroffen. Zelf beweert de man dat hij niets met de aanslag te maken heeft.

De geviseerde bewoner kreeg 2.250 euro schadevergoeding toegekend. Ook de stad Antwerpen stelde zich burgerlijke partij. Het stadsbestuur besloot namelijk om de schade van de slachtoffers terug te betalen met geld uit het fonds voor rellen. Zo keerde ze 3.439 euro uit aan de eigenaar van de beschadigde auto, geld dat de stad nu terug vorderde.

Meest gelezen