Radio 2

 Mol zet drone in om de daken van site De Zwaan te inspecteren voor mogelijke herstellingen

De gemeente Mol wil werk maken van een onderhoudsplan voor site De Zwaan, waar onder meer de kunstacademie is ondergebracht. De gevels en het interieur zijn al geïnspecteerd. Omdat de daken niet toegankelijk zijn, wordt een drone gebruikt. Die maakt beelden zodat de gemeente weet welke herstellingen er eventueel moeten gebeuren en wanneer.

Op de afstandsbediening van de drone is te zien wat er wordt gefilmd en daar worden dan foto's van genomen. "Zo krijgen we een zicht op de mogelijke problemen en weten we op welke termijn die moeten aangepakt", zegt Simon Verbeken, bouwadviseur bij de firma Freestone. "Dat kunnen losse leien zijn of problemen met dakafvoeren of goten. Daarna stellen we een onderhoudsplan op. Het weer zit gelukkig mee, de zon schijnt en er is weinig wind. Drones kunnen niet in alle weersomstandigheden uitvliegen. De klus is in een paar uurtjes geklaard." Daarna zal de gemeente dus een overzicht krijgen van de herstellingen die eventueel moeten gebeuren.

Meest gelezen