Nieuwpoort stelt nieuw jeugd- en sportcomplex voor

De stad Nieuwpoort heeft de plannen voor het nieuw jeugd- en sportcomplex voorgesteld. Het complex moet een ontmoetingsplek worden voor kinderen, jongeren, sportievelingen en verenigingen. De bouw ervan moet nog dit najaar starten om in de herfst van 2024 klaar te zijn.

“Als stad doen we er alles aan om voor onze inwoners te investeren in kwaliteitsvolle en aantrekkelijke ontmoetingsplekken", zegt schepen van Jeugd en Sport Bert Gunst (CD&V). “Het bouwen van een groot jeugd- en sportcomplex maakt daar deel van uit.'' Het nieuwe complex zal bestaan uit twee grote delen: een multifunctionele sporthal en een jeugdvleugel. Ook de werkruimtes van de jeugd- en sportdienst worden in het gebouw ondergebracht. 

Nieuwe stek

“Dankzij de multifunctionele vloer en duurzame infrastructuur zullen er veel meer sporten mogelijk zijn”, zegt burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V). “Met het nieuwe gebouw willen we nog meer mensen aan het sporten krijgen.” In het complex krijgen kinderen en jongeren ook een vaste stek. “Jeugdhuis De Sortie, de kinderopvang, de tiener- en speelpleinwerking krijgen hier de nodige ruimte”, zegt schepen Bert Gunst.

De nieuwbouw komt op het stedelijk sportpark in de Dudenhofenlaan. Daarvoor verdwijnt het bestaande gebouw van de jeugd- en sportdienst en het Jeugdcentrum. Tijdens de werken kunnen de jeugd- en sportwerking terecht in de gebouwen van de voetbalclub vlakbij.

Zo zal het nieuwe complex eruit zien.
Zo zal het nieuwe complex eruit zien.

Meest gelezen