Drie tweelingen die in het Kabouterhuisje in Ingelmunster worden opgevangen
't Kabouterhuisje

't Kabouterhuisje in Ingelmunster vangt maar liefst 6 tweelingen op

In het kinderdagverblijf 't Kabouterhuisje in Ingelmunster zitten nu maar liefst 6 tweelingen. "Het is niet altijd even gemakkelijk om ze uit elkaar te houden, maar gelukkig hebben we hulpmiddeltjes", lacht de uitbaatster van de crèche.

In de crèche 't Kabouterhuisje in Ingelmunster moeten de verzorgers extra goed kijken of ze wel het juiste kindje voor zich hebben. Want ze vangen daar momenteel maar liefst zes tweelingen op. Uitbaatster Nancy Goemaere van 't Kabouterhuisje: "Het is niet altijd even gemakkelijk, want de meeste tweelingen hier lijken op elkaar. Gelukkig hebben we de steun van de ouders. Zij doen hun kindjes andere schoenen of sokjes aan, zodat wij sneller het verschil tussen de kinderen opmerken. Maar sommige tweelingzusjes of -broers hebben een andere moedervlek. Dat maakt het wel gemakkelijker dan."

't Kabouterhuisje

Nog meer tweelingen

Nancy vangt met haar team elke dag 24 kinderen op, waarvan de helft dus deel uitmaakt van een tweeling. "We hadden nog aanvragen gekregen van ouders van tweelingen. Maar omdat we geen plaats meer hadden, konden ze hier niet terecht. Anders hadden we op dit moment nog meer tweelingen om voor te zorgen", lacht Nancy.

Meest gelezen