Rechter beveelt internering voor vrouw die Natalia bedreigde

De correctionele rechtbank van Turnhout beveelt de internering van een 34-jarige vrouw uit Zulte. Zij heeft tussen januari en april 2021 verschillende haatdragende reacties geplaatst op het Instagram-account van Natalia. De Kempense zangeres diende daarvoor een klacht in.

De Kempense zangeres Natalia heeft tussen januari 2021 en april 2021 enkele haatdragende reacties op haar Instagram-account gekregen. Een vrouw van 34 uit Zulte heeft haar toen bedreigd en beledigd, en heeft zelfs doodsbedreigingen geuit.

De zangeres heeft daarom een klacht ingediend tegen de vrouw. De correctionele rechtbank van Turnhout beveelt daarom nu de internering van de beklaagde, omdat zij een geestesstoornis zou hebben. Een internering is dan ook een juridische veiligheidsmaatregel voor personen met een psychische aandoening die een misdrijf hebben gepleegd.

De rechter bekijkt pas later of Natalia een morele schadevergoeding moet krijgen.

Meest gelezen