Chiro Wezemaal staat weer achter de toog op Rock Werchter: "Inkomsten nodig, want in jeugdbeweging sneuvelt al eens iets"

Al vele jaren is Chiro Wezemaal in Rotselaar een vaste waarde op Rock Werchter. Voor de jeugdbeweging is het een belangrijk moment om de kas wat te spijzen. Nadat Rock Werchter de voorbije twee jaar werd afgelast door de coronacrisis, is Chiro Wezemaal dan ook extra blij dat het dit jaar weer kan.

"Met die inkomsten van Rock Werchter hebben we al veel mooie dingen gedaan", vertelt Marc Bollen van Chiro Wezemaal aan Radio 2. "We doen dit al 30 jaar. In het begin hebben we de inkomsten gespaard om er na een aantal jaar nieuwe chirolokalen mee te bouwen. Nu gebruiken we de inkomsten om die lokalen te onderhouden, want in een jeugdbeweging sneuvelt al eens iets." Chiro Wezemaal gebruikt de inkomsten van Rock Werchter ook om de prijs van de zomerkampen democratisch te houden.

© Jokko

Andere jaren was Chiro Wezemaal terug te vinden achter een toog op het festivalterrein. Maar dit jaar zijn ze backstage te vinden. "We verzorgen de crewcorner. Dat wil zeggen dat we pintjes tappen voor de medewerkers van Rock Werchter." Maar na werken komt plezier, en dat geldt ook voor Chiro Wezemaal. "Het is ook niet alleen maar werken dat we doen, we kunnen ook genieten van de muziek. We werken er met 120 mensen van Chiro Wezemaal. Sommigen werken 1 dag, andere 6 volle dagen. Maar telkens is dat een paar uur werken, een paar uur pauze en dus tijd om te genieten van het festival."

Meest gelezen