Inspecteurs van politiezone LRH gaan voortaan op pad met "beschermengel": een LED-lampje op hun schouder

De uitrusting van de inspecteurs van de politiezone LRH krijgt een extraatje: een zogenaamde "guardian angel", een klein veiligheidslampje dat ze kunnen vastmaken op hun schouder, aan hun kogelwerende vest. 

Dat kleine LED-lampje op de schouder van inspecteurs hoort  in Amerika  al jaar en dag bij de uitrusting van de politie. Ook 153 inspecteurs van de politie in Hasselt, Diepenbeek, Zonhoven, Herk-de-Stad, Lummen en Halen krijgen er nu zo eentje. 

De agenten kunnen het gebruiken als leeslampje of om beter zichtbaar te zijn, tijdens huiszoekingen of bij ongevallen 's nachts. Ze kunnen het wit, blauw of infrarood licht laten uitstralen. Dat infrarood licht kan vanuit de lucht goed opgemerkt worden, bijvoorbeeld tijdens acties met drones of helikopters. 

Meest gelezen