Marie Godderis

Koksijde neemt extra maatregelen nadat visserspaard op hol is geslagen op Garnaalfeesten

Nadat een paard van een garnaalvisser afgelopen zondag op de Garnaalfeesten op hol sloeg, neemt de gemeente Koksijde maatregelen om incidenten in de toekomst te vermijden. Zo zullen de garnaalvissers in drie groepen opgesplitst worden en komen er extra begeleiders. 

De gemeente Koksijde heeft in een overleg beslist om extra veiligheidsmaatregelen te nemen tijdens de demonstraties van garnaalvissers. Zo zullen de paarden na afloop van de Garnaalstoet niet meer toegelaten worden op het binnenplein van het NAVIGO-Visserijmuseum. Ook zullen er meer begeleiders aanwezig zijn op demonstraties van de garnaalvissers en worden de garnaalvissers in drie groepen opgesplitst.

Daarnaast publiceert de gemeente binnenkort een sensibiliseringscampagne op sociale media. Daarin worden toeschouwers opgeroepen tot voorzichtigheid wanneer ze in contact komen met de paarden. “Het is belangrijk dat je altijd voorzichtig bent tijdens demonstraties. Een paard blijft een onberekenbaar dier”, reageert burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD).

Het overleg kwam er nadat een visserspaard op hol sloeg na de Garnaalstoet afgelopen zondag. Een voorbijganger stak zijn vingers in de neus van het paard. Drie gewonden werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Na zondag is iedereen wakker geschud. We willen dit in de toekomst niet meer meemaken

Burgemeester van Koksijde, Marc Vanden Bussche (Open VLD)

Evaluatie maatregelen

De politie Westkust onderzoekt ondertussen de precieze omstandigheden van het incident op de Garnaalfeesten. 

De gemeente zal de nieuwe veiligheidsmaatregelen opvolgen en evalueren, samen met de paardenvissers.

Meest gelezen