Foto: Radio 2

Mechelen opent onder grote belangstelling jaarlijkse zomerkermis met meer dan 30 attracties

In Mechelen heeft de stad de jaarlijkse zomerkermis geopend. Nog tot 11 juli kunnen bezoekers er terecht bij meer dan 30 attracties. Voor de foorkramers is de kermis een belangrijke afspraak. Bij de opening was er alvast veel volk.

"We zijn na de coronajaren terug op volle kracht", glundert Steve Severeyns, de vertegenwoordiger van de foorkramers. "Heel de Grote Markt staat vol. Alle klassiekers zijn er: de rups, de eendjes, de smoutebollen,... En er is met de "Booster" ook een nieuwe attractie: een grote arm van wel 40 meter hoog die heen en weer zwaait met 3 g-kracht."

Voor de foorkramers is de Mechelse zomerkermis een belangrijke afspraak. "Het kermisseizoen start rond carnaval, maar het echte hoogseizoen start in de zomer, hier in Mechelen", aldus Severeyns.

De kermis van Mechelen duurt tot en met 11 juli, je kan er elke dag terecht 13 uur tot 23 uur.

Meest gelezen