Muurschildering vrolijkt gevel van feestzaal De Kardijk in Beringen op

Een kunstenaar uit Rotterdam heeft een grote muurschildering gemaakt op de zijgevel van feestzaal De Kardijk. Het is een muzikaal tafereel geworden met veel blauwe en oranje kleuren. 

De stad Beringen had nog geen traditie van grote openbare kunstwerken, maar met de muurschildering van Joren Joshua op de gevel van De Kardijk komt daar nu verandering in. De internationaal bekende kunstenaar uit Rotterdam maakte van de gevel een muzikaal tafereel. Het is ook een ode aan de buurt geworden. 

Maar het blijft niet bij streetart alleen in Beringen. Aan de Mijnkathedraal komt volgend jaar een monumentaal kunstwerk. Wat dat precies zal worden is nog niet duidelijk, daarover wordt nog overlegd met de buurtbewoners. 

Meest gelezen