Radio 2

Na 3 jaar wachten weer Rock for Specials in Evergem: "Ongelooflijk positief"

De bezoekers van Rock for Specials zijn mensen met een verstandelijke beperking, en zij kijken er elk jaar hard naar uit om te komen. Nu is het 3 jaar geleden dat het rock- en popfestival op Doornzele Dries in Evergem plaats vond. Het enthousiasme is dit jaar dan ook héél groot.

Dat Rock for Specials dit jaar heel snel uitverkocht was, spreekt voor zich.  Rock- en popliefhebbers met een verstandelijke beperking en hun begeleiders hebben lang moeten wachten om nog eens naar het openluchtfestival te kunnen gaan. Het zijn niet alleen de artiesten die het festival rechthouden, maar ook en vooral de vrijwilligers, zegt Veerle. Zij werkt in de dagbesteding van voorziening Den Dries (organisator van het festival), en is vrijwilliger op Rock for Specials: "Zonder vrijwilligers zou Rock for Specials niet kunnen blijven voortbestaan. Ook al is het nu wat kleiner, het is toch héél fijn om weer samen te kunnen feesten."

Radio 2

Rock for Specials ontstond in 1997, omdat ook mensen met een verstandelijke beperking heel geïnteresseerd zijn in kwalitatieve (rock)muziek, en ze nood hebben aan een festival. "De stap naar de vele andere zomerfestivals is voor hen dikwijls toch te groot, ondanks de inspanningen die de organisatoren doen", zo luidt het bij Den Dries. "Met echte festivalcatering en een camping, voldoen we aan hun behoefte."

Ik kom speciaal voor Regi en Bart Peeters: die zijn héél goed, die twee!

Bezoeker Jimmy

Vanmiddag zijn de optredens op Rock for Specials op gang getrokken door Kingda Ka. Later volgt Bart Peeters, Regi sluit de avond af. Morgen horen ze onder andere de Kreuners, Coely en Clouseau. Vanmorgen al zijn de eerste bezoekers aangekomen om zich te installeren.

Radio 2
kasto80

Meest gelezen