Foto: MCA

Natuurpunt in beroep tegen bouwvergunning voor Maritieme Campus

Natuurpunt gaat bij de Raad van Vergunningsbetwistingen in beroep tegen de bouwvergunning voor de Maritieme Campus aan de Antwerpse Scheldekaaien, naast het natuurgebied de Hobokense Polder. Natuurpunt vindt dat de campus te dicht bij waardevol natuurgebied zou komen te liggen.

De omstreden Maritieme Campus Antwerpen is een project voor innovatie binnen de scheepvaart, met onder andere een groot onthaalgebouw, een aantal loodsen voor onderzoek en een parkeerterrein. Een groot bouwproject waar veel bezwaar tegen is van buurtbewoners, Natuur en Bos en de Provinciale Omgevingscommissie. 

Eerder kreeg het project groen licht van de stad maar Natuurpunt ging tegen die beslissing in beroep. Daarop kwam het dossier bij de provincie terecht, maar ook die geeft groen licht voor de campus.

Natuurpunt heeft geen problemen met de maritieme campus an sich - er zal onderzoek gebeuren naar vernieuwingen in de scheepvaart -maar vindt dat de campus te dicht bij waardevol natuurgebied zou komen te liggen. Zo zouden de gebouwen in de route van trekvogels komen te liggen, en er zou ook veel lawaai- en lichthinder voor de dieren zijn. 

Meest gelezen