Nieuw in de bioscoop: Vlaamse horrorfilm "FOMO", gefilmd in Herseltse bossen

De nieuwe Vlaamse horrorfilm “FOMO”, die vanaf vandaag te zien is in de bioscoop, is voor een groot stuk gefilmd in de bossen van Herselt en op andere plekken in de provincie Antwerpen. “Daar zijn ook veel grote bossen, waardoor we niet altijd richting Ardennen moeten”, klinkt het. 

Vanaf vandaag kan je in de bioscoop gaan kijken naar een nieuwe Vlaamse horrorfilm. “FOMO” vertelt het verhaal van tien influencers die uitgenodigd worden in een Ardense chalet. Ze doen daar mee aan een programma waarmee ze een reis kunnen winnen, maar één voor één worden de deelnemers een kopje kleiner gemaakt. 

De horrorfilms die in Vlaanderen gemaakt zijn, kan je op één hand tellen. Het is dus een genre waar de schrijvers graag mee aan de slag gingen. “Het was een hele fijne film om te maken”, vertelt scenariste Ilse Schooneknaep. “Ik ben zelf fan van horrorfilms, dus ik keek er naar uit om er zelf eentje te maken.” 

Videospeler inladen...

Oorlogsbunker

Een groot deel van de scènes werd opgenomen in de bossen van Herselt. Daarnaast stonden er nog heel wat locaties in de provincie Antwerpen op de planning. “Er was nog een bos in Ranst, enkele huizen staan in Kapellen en we hebben ook gefilmd in een oorlogsbunker in Berchem”, vertelt Schooneknaep. “Het is fijn dat daar alle locaties zo dicht bij elkaar liggen. En er zijn ook veel grote bossen, waardoor we niet altijd richting Ardennen moeten.” 

Meest gelezen