Radio 2

Politie en brandweer rukken uit voor rook in bank in Wevelgem: geen dieven, maar een vogel die vastzat

In Wevelgem werd de politie en de brandweer opgeroepen omdat het geldautomaat van een bank begon te roken. De hulpdiensten dachten dat het om een plofkraak zou gaan, waardoor ze in grote getale zijn uitgerukt. Eenmaal daar ter plaatse zagen het niet om dieven ging, maar om een vogel die vastzat.

Geen poging tot diefstal dus, maar een verwarde vogel die er was in geslaagd om tot in het aanvulautomaat van het bankkantoor te vliegen. Daardoor startte de rookgenerator vanzelf op. De brandweer kon de vogel uiteindelijk bevrijden. Het dier werd meegenomen voor verzorging. 

Door de interventie kon het verkeer een tijdlang maar moeilijk passeren in de Kortrijkstraat ter hoogte van de Beobank in het centrum van Wevelgem.

Radio 2

Meest gelezen