Radio 2

Schooldirecteur Rudy uit Machelen krijgt helikoptervlucht als  afscheidscadeau

Een helikoptervlucht over de huizen van zijn leerlingen in Machelen, deelgemeente van Zulte. Dat heeft directeur Rudy Verhaeren gekregen als afscheidscadeau van zijn basisschool Leiebloem. Rudy gaat met pensioen, maar dat wilden de ouders en leerkrachten niet onopgemerkt voorbij laten gaan. "Het is niet makkelijk om mij stil te krijgen, maar nu is het gelukt", zegt een geëmotioneerde schooldirecteur. 

Het zal moeilijk worden om het afscheidscadeau van meer dan 20 ouders en leerkrachten in Machelen, Zulte te overtreffen. Ze regelden een helikoptervlucht voor directeur  Rudy Verhaeren die met pensioen gaat. Een verrassing die hij niet zag aankomen. "Ik dacht dat ik naar een vergadering ging van de ouderenraad van basisschool Leiebloem waar ik directeur ben. Maar in plaats daarvan werd ik weggevoerd naar een veld waar een helikopter klaarstond. Maar liefst 20 ouders en leerkrachten stonden me daar op te wachten. Het was echt een complete verrassing." 

Ze weten dat het niet makkelijk is om mij stil te krijgen, maar nu is het toch gelukt

Rudy Verhaeren, afscheidnemend schooldirecteur

Eén van de ouders is piloot, hij nam de afscheidnemend schooldirecteur mee voor een vlucht over de 70 huizen van ouders en kinderen van de school. "We vliegen straks over de schoolomgeving en enkele buurten in Machelen. Op weg naar hier heb ik al gezien dat veel mensen buiten stonden te wachten. Die hebben al eens gezwaaid, en zullen dat straks nog eens doen maar dan omhoog, en ik naar beneden", zei hij op voorhand. 

Die verrassing heeft de directeur duidelijk geëmotioneerd. "Ze weten dat het niet makkelijk is om mij stil te krijgen, maar nu is het toch gelukt. Ik ben eventjes "gepakt". Straks zal het wel weer gaan, maar nu weet ik even niet wat zeggen." 

Radio 2
kasto80

Meest gelezen