© VRT - Joost Joossen

Hoe ontspant presentatrice Fien Germijns zich op vakantie? Dit zijn haar kijk-, luister- en leestips

Het gaat hard voor Fien Germijns. Als presentatrice van het ochtendblok op Studio Brussel zette ze dit jaar vlot de stap naar televisie. Deze zomer is ze elke weekdag op Eén te zien als quizmaster van "Switch". Vandaag is ze te vinden op Rock Werchter waar ze vier dagen de acts aan elkaar praat. Toch vond ze nog even de tijd om haar kijk-, luister- en leestips voor een ontspannen zomer te delen. 

Bij een vakantie horen een leuke podcast, een goed boek en een fijne film of serie. Of je nu onderweg bent, in een strandstoel ligt of af te rekenen krijgt met slecht weer: met deze tips hoef je je alvast niet te vervelen. 

Haar favoriete Podcast: "Marc-Marie & Aaf vinden iets"

"Ik luister heel vaak naar podcasts, ook als ik geen tijd heb, zoals in de auto of tijdens het strijken. Mijn favoriet is "Marc-Marie & Aaf vinden iets", de podcast van de Nederlandse cabaretier en mediafiguur Marc-Marie Huijbregts en de Nederlandse columniste Aaf Brandt Corstius. Zij recenseren elke week iets, van vloerbedekking tot broodjes."

"Ze kunnen daar dan keilang over doortetteren. Bijvoorbeeld wat ze van vloerbedekking vinden, de do's en don'ts, wat ze lelijk en mooi vinden. Op het einde geven ze sterren. Meestal zijn ze heel genereus, zelfs aan hoofdpijn geven ze nog twee sterren. Het fijne is dat je het gevoel hebt dat je deel uitmaakt van hun gezelschap. Ze vragen nog net je mening niet. Maar die heb ik dan wel, zonder dat ik het wist." 

"Ik heb vorig jaar ook zelf een podcast gemaakt, "Puur hypothetisch". Dat was een superleuke ervaring, maar voorlopig zijn er geen nieuwe plannen. Bij "Puur hypothetisch" zochten we antwoorden op debiele vragen. Dat is ook wel een beetje een podcast waarin er gezellig gekeuveld wordt over een onnozel onderwerp. Maar ik had er toen zelf nog nooit zo een gehoord. Ik luisterde toen meer naar verhalende podcasts, zoals zoals true crime (waargebeurde misdaadverhalen, red.). De podcast van Marc-Marie en Aaf heb ik pas later ontdekt."

Haar favoriete tv-serie: "Wild babies"

"Ik ben geabonneerd op alle streamingdiensten en kijk afhankelijk van het aanbod. Nu wil ik graag zo snel mogelijk de laatste twee afleveringen zien van de populaire reeks "Stranger things" die net op Netflix staan. Ook de Vlaamse tv-serie "Nonkels" is een aanrader."

"Maar mijn ultieme zomertip is "Wild babies", een Netflix-docureeks over babydieren en hoe ze overleven in de natuur. Soms loopt het goed af en soms niet. Ik zit zelden naar mijn tv te roepen, maar hier heb ik dat de hele tijd. Ofwel is het "oh, schattig", ofwel is het "pas op!". Het is tegelijk rustgevend en agressieopwekkend. Er zitten ook altijd goede cliffhangers in, zodat ik het niet kan afzetten. Mijn lief moet dan zeggen, nu stoppen we en morgen kijken we verder.

"Ik hou van natuurdocumentaires, zoals "Planet earth" en "Blue planet". Soms wil ik daarbij in slaap vallen en dat lukt ook heel goed, maar bij "Wild babies" niet. Je bent gewoon te geëngageerd."

Bekijk hier de trailer van "Wild babies":

Het boek dat haar raakte: "Normal people"

"Boeken lezen doe ik enkel op vakantie. Voor de rest raak ik amper boeken aan. Ik heb geen stapel boeken klaarliggen, want die vergeet ik meestal. Wij trekken deze zomer naar een huisje van familie in het zuiden van Frankrijk. Ik weet dat daar boeken staan die ik nog niet gelezen heb, dus ik laat me daar dan door verrassen. Ik neem dan een boek vast en lees de achterflap, totdat ik iets vind dat me interesseert."

"De vorige keer dat ik in dat huisje was, heb ik zo "Mazzel tov" gelezen van Margot Vanderstraeten. Ook "De meeste mensen deugen" van Rutger Bregman ben ik beginnen te lezen op reis, maar dat is een keidik boek. Ik heb het dan wel zelf gekocht om thuis verder te lezen."

"Ik kan mij moeilijk verliezen in een boek. Het laatste boek waar ik door geëmotioneerd was, is "Normal people" van Sally Rooney. Later heb ik dan ook de tv-reeks gezien. Ik kom meestal te laat bij alle hypes. Het kan zijn dat ik nu een trending boek lees uit 2011."

Meest gelezen