Foto: Radio 2

Antwerpse leerlingen zwaaien schooljaar uit op oevers van de Schelde

In Antwerpen hebben kinderen van verschillende basisscholen het schooljaar letterlijk uitgezwaaid. Zowel op linker- als rechteroever vormden ze een grote mensenketting. Ook politie en brandweer lieten sirenes loeien en zwaaiden mee. 

Aan de oevers van de Schelde in Antwerpen waren vandaag heel wat kinderen te zien. Leerlingen van basisscholen Aan de Stroom, Apenstaartjes en De Spits stonden op Linkeroever ter hoogte van de voetgangerstunnel en de leerlingen van basisscholen Musica en Afrit Zuid op Rechteroever ter hoogte van het Zuiderterras. Samen vormden ze een grote mensenketting om het schooljaar uit te wuiven en aan de vakantie te beginnen. Daarnaast hebben ze ook gedanst en gezongen. 

“We zingen graag, want onze school is heel muzikaal. We hebben zelfs liedjes in het Oekraïens gezongen, waarop we lang geoefend hebben”, klinkt het bij de kinderen. “Gelukkig hadden we een jongen die Oekraïens sprak om ons uit de nood te helpen, want eigenlijk weten we niet wat we zingen”, lachen ze. 

Ook tal van Antwerpse hulpdiensten namen deel aan het symbolische uitzwaaimoment, waaronder Brandweer Zone Antwerpen en de wijkteams van Politiezone Antwerpen. Op de Schelde passeerde een patrouilleboot van de scheepvaartpolitie.

Nood aan vakantie

“Het einde van het schooljaar gaat altijd gepaard met gemengde gevoelens”, zegt een van de leerkrachten. “Sommige kinderen zijn blij dat het vakantie is, maar anderen vinden het ook wel jammer omdat ze graag naar school gaan.”

Bij de leerkrachten is dat ook zo. “We geven elk jaar een klas af, dus dan moet je afscheid nemen. Maar de vakantie is welgekomen. Het zijn zware jaren geweest en we voelen de uitputting”, besluit de leerkracht .

BEKIJK - Leerlingen wuiven schooljaar letterlijk uit:

Videospeler inladen...

Meest gelezen