theBelgianNavy

Belgische marine zoekt 1.000 nieuwe medewerkers

De Belgische marine wil tegen 2030 meer dan 1.000 nieuwe medewerkers aanwerven. Dat komt omdat de basissen in Oostende en Zeebrugge worden uitgebreid. De marine is op zoek naar allerlei profielen die ze aan boord van een schip kunnen inzetten.

Op dit moment werken er zo’n 1.300 mensen bij de Belgische marine. Tegen 2030 wil ze dat aantal uitbreiden naar 2.340 medewerkers. De Belgische marine wil investeren door haar gebouwen uit te breiden en haar vloot te vervangen op de basissen in Oostende en Zeebrugge. Om dat allemaal te bemannen, zoeken ze nieuwe medewerkers. 

De marine is op zoek naar allerlei profielen. Dat gaat van logistieke profielen zoals koks, stewards en administratieve medewerkers tot operationele profielen zoals schippers, duikers en matrozen. Daarnaast zijn ze ook op zoek naar technische profielen. “In de toekomst zal onze werkomgeving steeds meer gericht zijn op technologie, zoals drones en e-games. De consoles aan boord zullen meer en meer dezelfde vorm hebben als die spelconsoles”, vertelt commandant Olivier Vogels.

Gisteren organiseerde de Belgische marine de "Dag van de Marine" in Brugge om die nieuwe medewerkers aan te trekken. In oktober volgt nog een event waarbij je kennis kan maken met de jobs die de marine aanbiedt. 

Meest gelezen