VBS De Vliegeraar hield een Grote Verstoppertjeswedstrijd.
Radio 2

Grote Verstoppertjeswedstrijd op laatste schooldag: "Wie niet weg is, is gezien!"

De Vrije Basisschool De Vliegeraar in Sint-Baafs-Vijve hield een Grote Verstoppertjeswedstrijd tijdens de laatste schooldag. 15 leerlingen bleven onvindbaar voor de 20 leerkrachten. “Het idee kwam van de leerlingenraad en we stemden er meteen mee in”, zegt directrice Laurence Seyns. “Iedereen heeft er van genoten, zeker de 15 leerlingen die we niet hebben teruggevonden.”

Klokslag halftien spurten zo’n 250 leerlingen en kleuters van de speelplaats het schoolgebouw en de sporthal in om zich te verstoppen. Ze kregen hier 5 minuten de tijd voor. Een 20-tal leerkrachten riep eerst ‘Wie niet weg is, is gezien!” en ging de leerlingen achterna. Na 10 minuten werd de zoektocht afgeblazen. Iedereen die werd aangetroffen kreeg een kruis op de hand en begaf zich naar de speelplaats. Bij 15 leerlingen is dat niet gelukt, zij kwamen na het finale belsignaal naar buiten en werden gelauwerd in het midden van de speelplaats. 

Ik had toch een stressmomentje toen twee juffen me in de ogen keken maar me toch niet vonden!

Miel Decock, zesdejaarstudent

Toch een paar stressmomentjes

Eén van hen is Miel Decock van het 6de leerjaar. “Ik heb me verstopt onder de trap, naast onze klas. Ik heb wat dozen op mij gezet. Er zijn twee juffen geweest die me zelfs in de ogen hebben gekeken, maar ze hebben me toch niet gevonden! Ik ben wel blij, het was heel spannend. Toen ze kwamen kijken was het toch een stressmomentje."

Aaron Dewaele, ook een laatstejaars,  had ook een goed plekje gevonden. “Het krijtbord op de speelplaats naast de kleuterklas. Ik wist dat het een goed plekje was want ik ben er ooit eens ondergekropen om een bal te zoeken. En toen zag ik een plank onderaan het bord. Als je daar op stond, kan niemand je zien. En het is gelukt! Ik ben superblij!"

De leerkrachten staan klaar om de leerlingen te zoeken die zich hadden verstopt in school.
Radio 2

Juf Elana is zoekkanjer

De zoekkanjer van de school is juf Elana van het vijfde leerjaar, zij ontdekte de meeste verstopte leerlingen. “Ik heb 27 leerlingen gevonden! Ik ben meteen beginnen lopen door de gangen en klassen van de school en heb waarschijnlijk ook wel wat geluk gehad”, zegt juf Elana. “De moeilijkste plek was in mijn eigen klas waar er kasten aan de muur stonden. Enkele leerlingen zijn tussen een aantal staven gekropen en maakten zich zo klein mogelijk. Dat vond ik wel goed gevonden. Proficiat aan iedereen, vooral aan de 15 leerlingen die tot na het fluitsignaal verborgen bleven.”

De winnaars van de Grote Verstoppertjeswedstrijd.
Radio2

Geslaagd afscheid

“Het is eens een andere manier om afscheid te nemen van de leerlingen en vooral van de zesdejaars die na de vakantie naar de middelbare school zullen gaan”, zegt Laurence Seyns. “Een prachtige afsluiter van een geslaagd schooljaar. En zo als het vandaag is gegaan, zeker voor herhaling vatbaar.” 

Meest gelezen