Foto: Stad Mechelen

Mechelen breidt succesvol winkelpendelbusje uit: "Al 9 jaar lang, gemiddeld 500 passagiers per zaterdag"

De stad Mechelen gaat zaterdag een tweede "shopping shuttle" lanceren. Dat gratis pendelbusje zal vertrekken vanop de parking van de Colruyt in de Regenboog en rijdt tot op de Korenmarkt. Het busje zal om de 10 minuten langskomen en rijden op zaterdagen en koopzondagen. Een rit duurt 7 minuten. "We willen mensen bedienen uit Zemst, Leest, Hombeek en Kapelle-op-den-Bos", vertelt schepen van Economie Greet Geypen (Open VLD).

Het nieuwe busje is een uitbreiding van het shopping shuttlenetwerk in Mechelen. Een andere shuttlebus rijdt al 9 jaar lang tussen de parking aan de Nekkerhal en de Grote Markt. De dienst is gratis en mikt vooral op dagjestoeristen die komen shoppen. "Het is een zeer goede maatregel gebleken om onze handelaars in het stadscentrum te ondersteunen. Sinds de start 9 jaar geleden werden al ruim meer dan 200.000 mensen vervoerd. Dat komt neer op 500 passagiers per zaterdag", glundert schepen Geypen trots.

De nieuwe shuttleroute zal de andere kan van Mechelen bedienen en wil bezoekers vanuit Zemst, Leest, Hombeek en Kapelle-op-den-Bos vervoeren. "Ook mensen die langs die kant naar Mechelen komen, willen we vlot en gratis tot in het stadscentrum krijgen. Zij kunnen hun auto gratis achterlaten op de parking aan de Colruyt vlakbij het Industriepark Mechelen-Zuid." 

Er komt nu een testperiode voor de nieuwe route. Net zoals zijn voorganger, zal het nieuwe busje om de 10 minuten langskomen. De shuttlediensten rijden op zaterdag tussen 9 en 19 uur. Op koopzondagen kunnen winkelaars er een beroep op doen tussen 13 en 18 uur. In de toekomst hoopt de stad nog een derde shuttleroute toe te voegen, via een bootshuttle vanaf het Keerdok. 

Meest gelezen