Met oldtimers naar laatste schooldag in basisschool Waasmunster: "Het moest speciaal zijn"

De Sint-Franciscusbasisschool in Waasmunster heeft vanmorgen haar 52 laatstejaarsleerlingen in oldtimers naar school gebracht. Het is een bijzonder cadeautje voor hun laatste dag op de basisschool. In 32 blinkende oude wagens kregen de leerlingen een tochtje tot op de speelplaats, waar ze op applaus onthaald werden.

Niet minder dan 32 oltimers hebben vanmorgen de laatstejaars naar de  Sint-Franciscusbasisschool in Waasmunster gebracht voor hun allerlaatste dag daar. Frederic Suy is één van de ouders en hij is een fervent liefhebber van oldtimers en classic cars. Hij is erin geslaagd de laatstejaars een mooi blinkend afscheid te geven. 

Ik wilde de zesdejaars en hun leerkrachten een gepast afscheid bezorgen

Frederic Suy, ouder van 1 van de leerlingen

Speciaal afscheid

Sinds april speelde papa Frederic Suy met het idee om de laatstejaarsleerlingen én hun leerkrachten in de Sint-Franciscusbasisschool een speciaal afscheid te geven. Zijn vraag aan vrienden met een oldtimer viel niet in dovemansoren. "Naast mezelf en mijn vriendin meldden nog 30 vrienden zich aan om mee te rijden. En de leerlingen, ouders en schoolmedewerkers hebben dat bijzonder gewaardeerd."

Radio 2

32 oldtimers haalden de 52 leerlingen en de leerkrachten van de 3 klassen eerst op aan de parking. En na een rondrit werden ze tot op de speelplaats gebracht. Daar kregen ze een groot applaus voor hun loopbaan in de lagere school.

Radio 2
kasto80

Meest gelezen