Staf Timmers

15 bronzen beelden gestolen uit tuin van kunstenaar Staf Timmers in Houthalen-Helchteren

Dieven hebben afgelopen nacht opnieuw bronzen beelden gestolen uit de tuin van kunstenaar Staf Timmers in Houthalen-Helchteren. Enkele weken geleden werden daar al eens twee grote beelden gestolen, nu konden de dieven 15 kleinere bonzen beelden buit maken. 

"Ik kreeg bijna een hartaanval toen ik het vanochtend zag", vertelt een zwaar aangeslagen Staf Timmers. "Want ik heb 15 jaar aan die beelden gewerkt. De daders zijn via de oprit van de buren gekomen en langs een aanpalende weide tot aan de achterkant van de tuin geraakt. En daar hebben ze de draad doorgeknipt."

Ik heb 15 jaar aan die beelden gewerkt

Staf Timmers, kunstenaar

In de nacht van 19 op 20 juni werden er ook al beelden gestolen. "Dezelfde daders zijn teruggekomen. Mijn buurvrouw heeft diezelfde blauwe auto zien staan. De vorige keer hebben ze twee grote bronzen beelden gestolen, nu hebben ze 15 kleinere beelden mee. Samen met de familie en de buren zijn we al de hele dag in de weer om de tuin beter te beveiligen. Want als ze een tweede keer komen, kan komen ze misschien ook een derde keer."

Levenswerk

"Ik hoop dat iemand uit de buurt misschien iets gezien heeft of dat schroothandelaars de diefstal kunnen helpen ophelderen, want ik heb 15 jaar aan die beelden gewerkt", besluit Timmers.

Meest gelezen