Radio 2

AZ West Veurne looft 15.000 euro uit voor wie kinderarts aanbrengt

Het AZ West in Veurne is dringend op zoek naar een nieuwe kinderarts en looft daarom 15.000 euro uit voor wie zo'n arts kan aanbrengen. “We zetten alles op alles want de zoektocht is enorm moeilijk”, zegt directeur Lieven Vermeulen.

Het AZ West in Veurne is al enkele jaren op zoek naar een nieuwe kinderarts en looft een beloning van 15.000 euro uit voor wie het ziekenhuis aan een nieuwe kinderarts kan helpen. "We zitten echt met een probleem", zegt directeur Lieven Vermeulen. "Normaal gezien hebben we een team van vier kinderartsen, maar eentje is uitgevallen door ziekte en nog iemand anders maakte de overstap naar een andere sector. De pediaters die wel nog aan het werk zijn, zeggen dat het voor hen niet werkbaar is op deze manier. De beloning van 15.000 euro voor een gouden tip is een ultieme poging om iemand te vinden."

Kinderarts uit binnen-of buitenland

Het AZ West in Veurne is een kleiner ziekenhuis. Dat betekent dat de artsen in een kleiner team moeten werken en dus meer van wacht moeten zijn. "Hier zijn ze een op de vier à vijf weekends van wacht, terwijl ze in een groot ziekenhuis maar een op de acht weekends moeten werken. We proberen om ons ziekenhuis in de kijker te zetten door een grote welkomstpremie te geven en de dienst pediatrie financieel goed te ondersteunen", klinkt het bij de directeur. 

Het acute tekort aan pediaters kent volgens Vermeulen verschillende oorzaken: "Ten eerste beperkt de overheid de instroom aan studenten geneeskunde, maar dat aantal is vrij krap berekend en houdt geen rekening met deeltijdse tewerkstelling of uitstroom. Ten tweede is pediater niet de best betaalde job binnen de geneeskunde."

Het ziekenhuis zoekt niet alleen in eigen land naar een geschikte kandidaat, maar ook in het buitenland.

Meest gelezen