CHRIS VAN ROMPAEY

Nieuw fietspad tussen Duffel en Lier is klaar: "Een verademing voor de fietsers"

Fietsers kunnen voortaan comfortabeler tussen Lier en Duffel rijden dankzij het vernieuwde dubbelrichtingsfietspad . De bushaltes op het traject zijn ook toegankelijker gemaakt voor mensen die slecht te been zijn.  

Na drie maanden omrijden, kan het verkeer opnieuw in beide richtingen van Duffel naar Lier doorrijden. Eind maart is het Agentschap Wegen en Verkeer gestart aan de vernieuwingen van het fietspad op de Mechelsesteenweg. Over een afstand van vier kilometer is er nieuwe asfalt gelegd vanaf de grens met Duffel tot en met het kruispunt met de Rode-Kruislaan in Lier. 

Het gloednieuwe dubbelrichtingsfietspad is gescheiden van de rijweg door een groenberm en is  2,5 meter breed.

Het wordt veel comfortabeler om van Lier naar Duffel te fietsen, en terug

Bert Wollants, schepen van Mobiliteit (N-VA)

Voor de fietsers is het vernieuwde dubbelrichtingsfietspad een echte verbetering, zegt de schepen van mobiliteit in Lier, Bert Wollants (N-VA). "Via het nieuwe fietspad kan je nu veel comfortabeler van Lier naar Duffel fietsen en terug. Het oude fietspad ging al decennia mee, en was ook niet meer in al te beste staat. Ik denk dat het wel een verademing is voor de fietsers."

“De Mechelsesteenweg is een veelgebruikte verbindingsweg tussen Lier en Duffel, zowel voor het auto- als fietsverkeer. Door het aanleggen van een nieuw en breder dubbelrichtingfietspad in asfalt verhogen we de veiligheid van fietsers”, aldus Sofie Joosen, burgemeester van Duffel (N-VA).

Bushaltes toegankelijker

De bushaltes op het traject zijn ook toegankelijker gemaakt voor mensen die slecht te been zijn.  Elke bushalte heeft nu een verhoogd perron. Hierdoor zijn de bushaltes beter bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Voor blinden en slechtzienden zijn er de nodige blindegeleidetegels aangelegd.

Meest gelezen